Posted on

Torr i ansiktet?

Man kan bli torr i ansiktet oavsett årstid men det är framför på vintern man lätt blir riktigt torr. Under vintertid blir luften torr och dessutom kan växlandet mellan varm luft inomhus och kall luft när vi går ut slita extra hårt på huden. Vårt kalla vinterklimat i Sverige är inte någon önskedröm för huden. Man märker det främst efter att man badat eller duschat att man känner sig lite stel i ansiktet. Man bör undvika att huden torkas ut av flera anledningar. Att torr hud kan få onödigt tidiga ålderstecken är bara en av flera anledningar.

Bra ansiktskräm för torr hy

En bra ansiktskräm för torr hy bör ge huden ordentligt med fukt. Det kan vara bra att ha så naturlig fukt som möjligt eftersom den absorberas och tas upp av huden. Med bra fuktbindande ämnen hålls fukten kvar på ett bra sätt i huden så den inte avdunstar snabbt. Vi har flera bra ansiktskrämer med helt naturlig fukt som kommer från äkta Aloe Vera. I navigationsmenyn hittar du vår avdelning med ansiktskräm för de flesta hudtyper.

Att bli av med den stela och lite stramande känslan på hyn går relativt snabbt eftersom den yttre huden snabbt får den av ansiktskrämens egenskaper. Det tar lite längre tid innan huden helt anpassat sig till en ny ansiktskräm i hudlagren längre ner. Det gör att man kan behöva använda lite extra ansiktskräm i början.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *