Posted on

Mindre än en vecka kvar till midsommar

Med mindre än en vecka kvar till midsommar är det hög tid att fundera på vad man ska packa med sig om man firar midsommar på annat håll än hemma. Det är lätt att det blir långa listor med saker att packa ner, för att inte tala om allt till maten: potatis, sill, gräslök, ägg, gräddfil… Ja, det är mycket att tänka på.

I år är det midsommar en fredag så det kan nog lätt bli lite körigt att få ihop allt, eftersom man inte kan handla allt helgen före eftersom maten måste hålla sig fräsch. Vi vill inte lägga på ytterligare saker att tänka på men ändå skicka in en lite brasklapp att försöka komma ihåg. Tänk på var du kommer vara och vad som kan behövas för att även den delen ska fungera. Till kvällen, om man ska vara ute, kan det vara bra att ha med myggmedel för att inte behöva klia sönder sig dagen efter. På dagen är det solskyddskräm som gäller, om det blir sol vill säga, och det ser det ut som vi får på de flesta håll i landet.

Solskydd även för håret på midsommar

På midsommar kan det vara bra att även ha med solskydd för håret. För det första är det bra eftersom man brukar vara ute ganska mycket i solen, men även om det skulle bli ett dopp i havet eller poolen. Vårt solskydd för håret ger självklart ett bra skydd mot solen som annars kan slita på håret, men är också ett skydd mot klor- och saltvatten.

I övrigt är det vanlig solkräm för huden som hör hemma i packningen till midsommar. Smidigt är naturligtvis att använda solskyddsfaktor 50 så man får så bra solskydd som möjligt, och inte behöver söka skydd i skuggan. För ansiktet rekommenderar vi fuktkräm SPF 50 så även ansiktet får högsta möjliga solskydd.

Ha en trevlig midsommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *