Posted on

Aprilskämt 2016

Så kan vi andas ut för år 2016 när det gäller aprilskämt. Man vet aldrig vad man ska tro när något dyker upp den första april. Vi det i alla fall en reporter som svalde vårt aprilskämt om en egen aloe vera odling i Skåne som man kunde läsa om på vår startsida. Nyheten publicerades automatiskt exakt klockan 00:01 den första april och fick ganska bra spridning då en reporter i södra delen av landet fick tag på nyheten och skickade ett mail till oss med frågor kring det vi skrivit om. Och eftersom det denna dag faktiskt var tillåtet att spela med på en lagom nivå fick han ett svar.

Vårt skämt gick ut på att vi skulle starta en odling med Aloe Vera i vårt kalla klimat i Sverige, och att det skulle fungera genom att isolera plantorna med stora boxar och vattensystem i marken som pumpade ut ljummet vatten för att inte plantornas rotsystem skulle frysa sönder. Vi tycket ändå vi var ganska snälla som längst ner i nyheten hade skrivit dagens datum.

På eftermiddagen kom så nyheten upp hos en nättidning om att en odling av Aloe Vera skulle starta och att de första svenska produkterna med ämnet skulle komma framåt vintern. Framåt kvällen fick samma reporter ett nytt mail från oss med rubriken “april, april…”
Man vet ju aldrig hur den lurade personen tar skämtet, men det föll väl ut. Vi fick ett roligt mail tillbaka den andra april på morgonen där statistik för hur många av deras besökare som klickat på nyheten för att läsa artikeln (som de för övrigt tog bort från nätet). Förutom de som läste nyheten på vår startsida under första april så var det närmare tusen personer som klickat in på artikeln hos nättidningen under de timmar den fanns online. Inte så dålig spridning på ett aprilskämt. Vilken tidning och namn på reportern väljer vi att inte publicera.

Men nu har vi som sagt passerat första april och med det kan vi äntligen säga att det är vår!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *