Posted on

Ansiktskräm med solskyddsfaktor

Att använda ansiktskräm med solskyddsfaktor har blivit väldigt vanligt på senare tid då medvetenheten om att solen inte bara ger en fin färg som många vill ha, den påskyndar också hudens åldrande markant. Men det finns naturligtvis vägar att gå för att både kunna få en fin färg i ansiktet samtidigt som man motverkar att huden torkas ut.

En ansiktskräm med solskyddsfaktor skyddar inte bara ansiktet mot solen när du är utomhus. När du vistas inomhus en solig dag kommer en viss strålning från solen in genom fönstren, och sitter du vid en dator avger även datorskärmen en strålning rakt mot ditt ansikte. Det finns alltså flera skäl till att använda en ansiktskräm som innehåller solskyddsfaktor varje dag. För ett vardagligt skydd kan solskyddsfaktor 15 vara lagom.

Ansiktskräm med solskyddsfaktor, vitaminer och Aloe Vera

Aloe Vera innehåller naturligt vitamin E och C vilka är de två vitaminerna man gärna ser i sin ansiktskräm. De utgör i sig inget skydd mot solen men de tar hand om din hud genom att skydda mot fria radikaler. Fria radikaler finns tyvärr naturligt omkring oss och är något vi inte kan hålla oss borta från, men genom ansiktskräm med vitamin E och C kan vi förstärka vårt skydd.

Kroppen har ett eget skydd som motverkar fria radikaler från att angripa cellerna som skyddas av ett cellmembran. Skadas cellmembrantet kan cellerna skadas vilka innehåller den ärftliga informationen som krävs för bildandet av nya celler. När celler skadas kan det leda till en rad negativa effekter som exempelvis bildandet av cancer. Vitamin E och C är så kallade antioxidanter vilka motverkar fria radikaler och ger därför ett extra skydd som hjälper kroppens eget försvar. När man använder antioxidanter på huden hjälper hjälper man kroppen att skydda huden från fria radikaler vilka annars lättare kan påverka huden mycket negativt.

Aloe Vera innehåller även en mängd andra ämnen utöver vitamin E och C som är bra för huden på andra områden. Inte minst har den en bra fuktgivande effekt och dessutom förmågan att tränga långt ner i hudlagren. Här gör kombinationen av solskyddsfaktor ihop med Aloe Vera att en del av solen når din hud så du sakta kan få fin färg i ansiktet samtidigt som Aloe Vera aktivt återfuktar.

En ansiktskräm med solskyddsfaktor ger ett bra skydd för huden och motverkar tidigt åldrande, men om du ska sola exempelvis på stranden där solen verkligen kommer åt ditt ansikte under en längre tid behöver ansiktskrämen förstärkning av ren solskyddskräm för ansiktet. Detta hittar du i vår avdelning Aloe Vera Solskyddskräm i navigationsmenyn.

I navigationsmenyn till vänster kan du klicka dig vidare till vår avdelning “Aloe Vera Ansiktsvård” där du hittar alla våra ansiktskrämer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *