Posted on

Aloe vera från Kanarieöarna

aloe vera från Kanarieöarna

Hos oss hittar du aloe vera från Kanarieöarna som fått växa upp i den underbara miljö dessa öar erbjuder. Visste du t.ex. att Kanarieöarna har ett av Världens bästa klimat? Här är det varmt året runt och solen strålar de flesta dagarna. Med värme och sol kommer torra områden som gör det gynnsamt för aloe vera att växa. Det råder lite delade meningar om var Aloe har sitt ursprung, och det beror nog lite på vilket intresse den tillfrågade svarar för. Men kikar man på Wikipedia refererar man till att äkta aloe vera har sitt ursprung på Kanarieöarna eller möjligen Arabiska halvön. Oavsett om det var den ena eller andra av dessa två platser ligger det nog nära tillhands att man hittade aloe på de båda relativt nära varandra, sett till tiden.

Sol och värme på Kanarieöarna

På Kanarieöarna trivs växten som fisken i vattnet eftersom den älskar både sol, värme och torka. Det ska inte vara torrt som i en öken, för visst kräver den vatten men inte i några stora mängder. Den är specialist på att suga åt sig den lilla fukt som kommer i närheten med sitt förhållandevis ytliga rotsystem. De flesta som besökt någon av dessa härliga öar känner nog till hur underbar miljö det finns där. Ta exempelvis Teneriffa som har flera klimatzoner där man kan sola och bada i Atlanten för att sedan kunna bege sig till linbanan för en tur upp på vulkanen Teide där man kan hitta snö. Vi har aloe även från Gran Canaria och de andra öarna. Eftersom transportmöjligheterna till och från öarna är begränsade för tyngre transporter, finns inga större industrier. Öarna har en bra och ren miljö för plantorna att växa i.

Kraftfull aloe vera från ursprungsmiljön

Det är från denna härliga miljö våra produkter kommer till största del. När du köper våra produkter får du dels en bra produkt fylld med aloe vera som vuxit i en miljö där den trivs, och dels kan du nästan känna känslan av de härliga öarna som produkterna kommer ifrån. Med det sistnämnda menar vi att eftersom växten fått växa upp i sin ursprungsmiljö där den verkligen trivs, blir förutsättningarna för en så bra produkt som möjligt mycket goda. En kraftfull aloe vera som verkligen ger dig den effekt du ska kunna förvänta dig av äkta aloe vera. Gå till vår startsida för att hitta alla våra produkter med aloe vera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *