Rosacea

Rosacea är ett hudproblem som gått över till en kronisk inflammation vilken irriterar vävnad och ytliga blodkärl. Ungefär 10 procent av Sveriges befolkning drabbas av detta. Har du besvär med, eller har du begynnande Rosacea symtom, har vi skonsamma och effektiva produkter som kan användas för Rosacea behandling med Aloe Vera som ett av flera aktiva ämnen.

Blodkärlen i området vidgas av den tjockare huden på området för att få blodet att cirkulera trots att huden blivit tjockare. Man kan säga att det i sin tur blir som en snöboll eftersom huden i sin tur bygger sig tjockare av den inflammation som också oftast uppstår när det blir dragkamp under huden. Att det är ett hudproblem är en sanning med modifikation eftersom det är en ärftlig sjukdom där läkare ofta behandlar med olika kortisonkrämer. Kortison är högeffektivt mot den inflammation som finns under huden och det ger ofta bra lindring så länge man behandlar löpande med kortison. Det underliggande problemet till inflammationen kommer man däremot inte åt med kortison varför det efter en periods behandling med kortisonkräm krävs kräm med högre procent kortison.

Undvik kortison i ansiktet!

Kortison behandlar som sagt bara inflammationen men samtidigt gör kortison huden mycket skör. Eftersom man inte kan behandla med ökad kortisonmängd hur länge som helst måste den behandlingen efter en tid upphöra. Risken är då stor att Rosacea blossar upp mer än före behandlingen och eventuellt får större spridningsområde då huden nu är mycket skör. Har man Rosacea i ansiktet bör man absolut inte behandla med kortison ens under en kortare period!
Det finns även Rosacea behandling med laser där man kan minska rodnaden och ytliga blodkärl när det gäller ansiktet. Resultatet kan initialt bli relativt bra men eftersom kroppen på alla sätt sörjer för god blodcirkulation i hela kroppen kan andra blodkärl istället vidgas varför Rosacea ofta kommer tillbaka efter en kortare tid. Att behandla Rosacea med laser bekostas inte av den vanliga sjukvården utan får betalas av patienten själv. Kostnaden brukar starta kring några tusenlappar för en behandling. Det krävs som regel flera behandlingar.

Aloe Vera och Rosacea

Aloe Vera innehåller rikliga mängder vitaminer (utom D-vitamin), enzymer, mineraler och andra aktiva naturliga ämnen som är bra för huden. Dessutom innehåller den antioxidanter. Det har gjort Aloe Vera välkänd för att skapa en fin hud samtidigt som den har en läkande effekt samt motverkar irritationer eller inflammationer. Det är här Aloe Vera kopplats ihop med Rosacea. Den har de egenskaper man söker för att både motverka inflammationen samtidigt som den tillför bra ämnen för att få rätsida på själva hudproblemet och därmed även kunna påverka så inte blodkärlen vidgar sig. Man vill få lugn både under och på huden utan att irritera den ytterligare.

Rosacea symtom och Aloe Vera som hjälper

Rosacea symtom är initialt ofta hudirritationer som inte vill gå över, utslag i pannan, varma och lite röda kinder eller haka som även kan klia då och då och ytliga blodkärl som börjar bli mer synliga. Det är några Rosacea symptom som är ganska vanliga, även om det finns fler.
Olika Aloe Vera produkter kan ge dig bra hjälp om du upptäcker symtom eller redan har utvecklad Rosacea. Aloe Vera gel är det första du ska smörja in för att snabbt lugna huden samtidigt som den tränger ner i huden och verkar även där för att komma åt grunden till problemet. Aloe Vera gel är produkten som innehåller mest koncentrerad Aloe Vera. För att få en jämn behandling bör du dagligen använda en ansiktskräm med högt innehåll av Aloe Vera som då tillförs under hela dagen.

Har man större problem kan det även vara en fördel att dricka Aloe Vera Juice eftersom kroppen själv tar upp alla ämnen som huden behöver och själv transporterar ut dessa till de områden där det behövs. Det har också en fördel eftersom hela kroppen får tillgång till Aloe Vera under en längre tid om du då och då fyller på med juice.

Optimal rosacea behandling

Det kan vara lite olika hur man väljer produkter, men vi rekommenderar följande för att få en optimal rosacea behandling och den gäller både dig som precis observerat symtom och för dig som sedan tidigare har rosacea.

Använd ansiktskräm med solskyddsfaktor och Aloe Vera som har en hög återfuktande effekt. Krämen bör innehålla solskyddsfaktor då solen kan påverka rosacea kraftigt i negativ riktning.
Vi erbjuder en ansiktskräm som innehåller detta och mer där till, nämligen chiafrö olja som är bra för hyn vid rosacea samt mycket högt innehåll av aloe vera. Dessutom innehåller den ytterligare ett helt naturligt ämne, nämligen sheasmör som skyddar din hy från uttorkning. Genom att tillföra dessa ämnen genom din ansiktskräm får din hy del av dessa ämnen under hela dagen. Ansiktskrämen har solskyddsfaktor 20.

Inledningsvis i behandlingen bör du smörja Aloe Vera gel på huden där rosacea är synligt. Gör det gärna direkt efter dusch eller bad på morgon eller kväll. Tänk på att gel inte ersätter ansiktskräm då rosacea kräver en jämn behandling. Därför bör du använda ansiktskräm som tillför Aloe Vera även under dagen, vilket också säkerställer en jämn behandling samt skyddar mot solen. Här kan du gå direkt till produkterna rosacea ansiktskräm och Aloe Vera gel.