Aloe Vera Gel

Aloe Vera Gel är en ren naturprodukt från kommer från växten Aloe Vera. Aloe Vera hittar vi i på riktigt soliga platser i världen, där växten kan suga i sig allt det goda från både jorden och solen! Bladen på växten har ett yttre tunt grönt skal och innanför fylls bladen med en genomskinlig gel som man tar tillvara på precis som den är. Det blir ren Aloe Vera gel!

Gå direkt till produkten: Aloe Vera Gel

Aloe Vera gel skyndar på läkningsprocessen med att bilda nya blodkärl och celler om man skadat sig samtidigt som den gör huden mjuk och fin. Aloe Vera gel är vanligt förekommande i både kosmetika och hälsokost produkter. Ofta är då gelén bara en liten del av mycket annat innehåll så effekten blir också där efter. Det kan nog i vissa fall vara frågan om ren försäljningstaktik att blanda i en liten del Aloe Vera bara för att desto större kunna skriva ”innehåller Aloe Vera” på förpackningen eftersom de flesta känner till att Aloe Vera är bra. Ett bra exempel är att flera av de stora tillverkarna av hårschampo skriver ”Aloe Vera” väl synligt på schampoflaskan, men på innehållsdeklarationen kommer den långt ner – alltså ganska liten del av innehållet.

Vad är Aloe Vera gel bra mot?
Aloe Vera gel är bra för både hud och hår, men när det gäller hår ska man använda Aloe Vera schampo med högt innehåll av Aloe Vera gel. Ren Aloe Vera gel är inget man vardagligt tvättar håret med, däremot kan man använda gel för att massera in i hårbotten om man har plötsligt håravfall eller problem med hårbotten. Efter att gelén fått gå in bör man tvätta ur håret med ett riktigt Aloe Vera schampo som inte irriterar eller torkar ut hårbotten eller håret. Ett schampo med rikliga mängder Aloe Vera gel tillför hår och hårbotten både vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som kan stärka håret. Det är även här ofta det stora tillverkare av schampo hänvisar till när man har i Aloe Vera, att det stärker och berikar håret som förhindrar att håret blir tunt, slits och går av. Men med ett schampo som har mycket Aloe Vera gel får du effekten på en högre nivå.

Olika områden som Aloe Vera gel är bra mot

När det gäller hur Aloe Vera gel kan hjälpa huden kommer vi till en lång lista där man hittar mer än bara vanliga små sår. Aloe Vera gel är bra mot en rad olika problem, och här är några av dem.

Reumatism
Aloe Vera gel kan hjälpa personer som har reumatism genom sina inflammationshämmande egenskaper samt innehållet av enzymneutraliserande ämnen. Har man stora problem med reumatism kan man kombinera Aloe Vera gel med att även dricka ett glas Aloe Vera Juice två till tre gånger om dagen.

Rosacea
Vid mer omfattande problem kan du använda Aloe Vera gel mot rosacea. Om något påverkat rosacea så den blossat upp extra mycket kan du använda Aloe Vera gel efter att du tvättat rent ansiktet. Det ger en intensiv behandling men lägg inte på vanlig ansiktskräm efter behandling med gel. Använder du Aloe Vera gel för att kontrollera din rosacea ska effekten från Aloe Vera få verka hela dagen. Använd då vår rosacea ansiktskräm med Aloe Vera, som förstärkts med ytterligare naturliga ämnen, så huden tillförs både Aloe Vera och fukt under hela dagen. Då ger du maximal effekt på kvällen med gel och under dagen får huden ytterligare av det ihop med fukt. Fukt är extra viktigt när man har rosacea för att motverka att huden blir tjock vilket kan leda till ytterligare besvär.

Psoriasis
Aloe Vera gel kan användas mot psoriasis för att smörja direkt på områden där det blossar upp. Har man problem med psoriasis är det en klar fördel att dricka Aloe Vera Juice en till två gånger per dag vilket brukar ge tillräcklig effekt. Psoriasis har ju en förmåga att blossa upp mer under vissa perioder på året, och då är Aloe Vera gel en utmärkt och kraftfull förstärkning.

Värk i benen och fötterna
Om du har problem med värk i benen och fötterna finns en speciell Aloe Vera gel med smärtstillande effekt som hjälper trötta ben och fötter när du får värk. Värken kan exempelvis bero på trötta muskler och leder eller till och med inflammation. Aloe Vera gel kan hjälpa dig effektivt med detta.

Akne
Har du problem med akne kan den ”sprit” som säljs snarare reta upp så problem med akne bara vandrar runt i ansiktet eller till och med sprider sig. Aloe Vera gel kan du smörja in direkt på området morgon och kväll. Gelén håller även huden mjuk och fin utan att bli fet vilket gör att du undviker ytterligare akne.

Här kan du klicka dig vidare direkt till vår Aloe Vera Gel